perjantai 26. tammikuuta 2007

Ompelukoneeni hajosi!

Voi pahuksen pahus. Olin saanut juuri saumattua ompelemani housun saumat, kun mokoma otti ja lopetti toimintansa. Täydellisesti. Kone on kyllä niin vanhakin, että ehkä pitää suosiolla ostaa uusi. On sillä tullut melkoisesti ommeltuakin, vaikka itse pidän kyllä enemmän virkkaamisesta kuin koneella ompelusta. Siinä on jotenkin herkempi ote.

Viimeksi kudoin villasukat itselleni. Sitä ennen oli vuorossa lapaset. Kai näillä pakkasilla olisi syytä myös pipoa lähteä virkkaamaan, ovat nykyään kuulemma muodissa sellaiset virkatut villapipot! Viime vuonna kutomani villasukat ovat jo menneet rikki, vaikka paikkasinkin niitä näppärästi jo tovi sitten. Ovathan ne toki kovassa käytössä olleetkin...

No, huomenna on onneksi lauantai ja voin taas laittaa uunin päälle ja suloisia rusinapullia tulemaan vaan! Mokkapalat ovat henkilökohtainen suosikkini. Niissä on jotain niin - ihanaa. Naapurille leivoin edellisenä viikonloppuna pullapitkoa, maistui kuulemma lapsillekin todella hyvin. Leipäähän leivon harva se päivä.

Ehkä avuni menevät vähän hukkaan kansalaisaktivismissa? Leipurin hommat tuntuvat luonnistuvan aika näppärästi näet. Pitäisiköhän vaihtaa alaa vaiko pitää nämä leipomiset vain harrastuksina kuten tähänkin asti?