torstai 25. tammikuuta 2007

Sepon puutarhassa kaikki kukat saavat kukkia!

Olen aina ollut hieman hulluna puutarhanhoitoon ja viime viikolla pitkäaikainen unelmani toteutuikin: Sain takapihalleni pystytettyä pienen ympärivuotisen kasvihuoneen!

Tällä hetkellä kasvihuoneessani kasvaa herneitä, tomaatteja ja onhan siellä pari perunaakin. Tarkoitukseni olisi keväällä laajentaa kasvihuonetta ja istuttaa myös sipulia, mansikkaa ja tilliä.
Kukista pihallani kasvaa erityisesti auringonkukkia ja tulppaaneita, sekä tietysti suurin ylpeyteni: kolme upeaa ruusupensasta! (Toivottavasti ovat kestäneet talven yli!)

Vaikka puutarhassani kasvaakin jos jonkinmoista hyötykasvia, pääasiassa perunani ja muut kasvikseni tulevat äitini mökiltä, sen turpeasta mullasta, jossa niitä on rakkaudella hoivattu pitkin kesää. Odotan innolla kesän tuloa, jotta pääsen taas hoivaamaan tuota palstaani ja sitten myöhemmin syksymmällä korjaamaan taas satoa.

Puutarhassa ahertaminen on paitsi rentouttavaa niin myöskin kovin palkitsevaa, etenkin kun on sadonkorjuun aika. Suosittelen kokeilemaan, kotikunnastasi on varmasti saatavilla edullisesti pieniä viljelyspalstoja, jos sinulla ei ole omakotitaloa jonka pihalla voisit itse viljellä!